Σωστή διατροφή για μέγιστη αθλητική απόδοση

Η διατροφή αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την αθλητική απόδοση και τη γενική υγεία των αθλητών. Κάθε αθλητής έχει μοναδικές διατροφικές ανάγκες, ανάλογα με τον τύπο του αθλήματος, την ένταση της προπόνησης, το φύλο, την ηλικία, το σωματικό βάρος και τους προσωπικούς στόχους. Ο συνδυασμός της σωστής διατροφής με την αποτελεσματική προπόνηση μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένες επιδόσεις και γρηγορότερη ανάκαμψη.

Η συνεργασία με εξειδικευμένο διαιτολόγο είναι απαραίτητη προκειμένου να καταρτιστεί ένα  εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που να ικανοποιεί τις ανάγκες κάθε αθλητή, καθώς λαμβάνει υπόψη τις διατροφικές προτιμήσεις, την κατάσταση υγείας και τους στόχους του αθλητή και θα του παρέχει την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Οι ακριβείς σωματικές μετρήσεις και η συνεχής παρακολούθηση της σύστασης του σώματος είναι σημαντικά εργαλεία ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι αθλητικής απόδοσης και υγείας. Οι αθλητές χρειάζονται συχνά αυξημένη πρόσληψη ενέργειας και πρωτεΐνης για να υποστηρίξουν την πολύωρη προπόνηση και την ανάκαμψη τους.

Ακριβείς σωματικές μετρήσεις : κατάκτηση κορυφής

Για να διασφαλίσουμε την επίτευξη των στόχων, εκτός από την ειδική, εξατομικευμένη αθλητική διατροφή ανάλογα με τον στόχο και τη χρονική περίοδο (προπονητική ή αγωνιστική), στο διαιτολογικό μας γραφείο παρέχεται η δυνατότητα χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών και μεθόδων μέτρησης, όπως ο υπέρηχος και οι σωματομετρικές μετρήσεις, οι οποίες στοχεύουν στην εξασφάλιση υψηλότερης ακρίβειας για την καλύτερη και πιο λεπτομερή σύνταξη διαιτητικών προγραμμάτων.

Με τη χρήση μετρήσεων υψηλής ακρίβειας :

  • Μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς τις συνολικές ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού. Αυτό περιλαμβάνει τον υπολογισμό του βασικού μεταβολισμού και των ενεργειακών δαπανών που προκύπτουν από την άσκηση, την προπόνηση, την αγωνιστική περίοδο, καθώς και τον τρόπο ζωής και την εργασία.
  • Μπορούμε να αναλύσουμε τη σύσταση του σώματος, μετρώντας τον λιπώδη ιστό, τη μυϊκή μάζα και την περιεκτικότητα σε νερό. Η μέθοδος του υπερήχου επιτρέπει την ανάλυση του πάχους του λίπους σε μεμονωμένα σημεία. Αυτό είναι χρήσιμο για την παρακολούθηση της πορείας του λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων διατροφής και άσκησης.
  • Με τη χρήση πολλαπλών σημείων σωματομετρίας με μεζούρα, αξιολογούμε τον όγκο και την εξέλιξη των μυών.

Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα, σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα διατροφής που προσαρμόζεται στις ενεργειακές και θρεπτικές ανάγκες του ατόμου, με στόχο να επιτευχθούν αποτελέσματα όπως αύξηση μυϊκής μάζας, γράμμωση ή βελτίωση αθλητικής απόδοσης σε προπονητικό και αγωνιστικό επίπεδο.

επικοινωνήστε με τη διαιτολόγο

Κλείστε το επόμενό σας ραντεβού με τη διαιτολόγο - διατροφολόγο στην Καλαμαριά ή ξεκινήστε διατροφή online
☎ 2313 087790 | ✉ mastori.thessaloniki@gmail.com