ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ

Ονομάζομαι Μαστορή Χριστίνα, γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι πιστοποιημένη κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) (πρωην Α.Τ.Ε.Ι.Θ.), με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία (Master of Public Health, MPΗ), της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με μετεκπαίδευση στις απεικονιστικές τεχνικές αξιολόγησης σύστασης λιπώδους και μυϊκού ιστού σε υποδόριες και σπλαχνικές περιοχές, στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Γκρατς (Αυστρία).

Διατηρώ ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Καλαμαριάς, σε χώρο συστεγασμένων ιατρείων, στοχεύοντας στην εξατομικευμένη διατροφική αντιμετώπιση φυσιολογικών και παθολογικών καταστάσεων. Παρέχω υπηρεσίες στο χώρο της διατροφής, δίνοντας έμφαση κυρίως στη διατροφική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, όπως η παχυσαρκία, οι παθήσεις του πεπτικού συστήματος, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι τροφικές δυσανεξίες/αλλεργίες, οι νεοπλασίες, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η ενασχόλησή μου με θέματα παιδικής και εφηβικής διατροφής που αφορούν τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες, παχυσαρκία παιδιών και εφήβων, εντερική διατροφή, ανεπαρκής ανάπτυξη, διαβήτης νεανικού τύπου.

Είμαι επιστημονικός συνεργάτης στο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο Ιατρείο Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου (ΙΦΝΕ) και Κοιλιοκάκης, της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, όπου παρακολουθώ και εκπαιδεύω διατροφικά ασθενείς με φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου.

Τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της ερευνητικής επιστημονικής μου ενασχόλησης, ενώ από πολλά έτη υποστηρίζω το σύλλογο Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες διατροφής στα μέλη του.

Απασχολήθηκα επι εξαετίας στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Θεσσαλονίκης, όπου και συμμετείχα στην οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων διατροφικής παρέμβασης σε μαθητές σχολείων του Νομού Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής και Προαγωγής Υγείας παιδιών και εφήβων.

Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ), με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στην Ελλάδα, μέλος της Εταιρείας Δημόσιας Υγείας (ΕΔΥΠΥ) και της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) και της ECCO, European Crohn's and Colitis Organisation.

Έχω δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά, καθώς και ανακοινώσεις ερευνητικών εργασιών και αρθρογραφώ σε επιστημονικά περιοδικά και ιστοσελίδες. Κατά καιρούς συμμετέχω ως ομιλήτρια σε εκδηλώσεις με θέμα τη διατροφή, αλλά και σε επιμορφωτικές εκδηλώσεις σχολείων και παιδικών σταθμών με θέμα την παιδική διατροφή.

Επιπλέον, στα πλαίσια της διδακτορικής μου διατριβής, ερευνώ την επίπτωση διαφόρων παραγόντων στην βαρύτητα και τον επιπολασμό των νοσημάτων αυτών, παραγόντων που προσλαμβάνονται από το σιτηρέσιο των ασθενών αυτών και ενδεχομένως συμμετέχουν στη νόσο ποικιλοτρόπως, με στόχευση τον περιορισμό αυτών, μέσω συγκεκριμένων διατροφικών παρεμβάσεων, προκειμένου για την υπαναχώρηση και τον έλεγχο των επιβαρυντικών συμπτωμάτων της νόσου.