ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και η διατροφή επηρεασμένη από τις διατροφικές συνήθειες του δυτικού κόσμου, έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του ποσοστού υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων της χώρας μας.

Ο συνδυασμός σωστής διατροφής και τακτικής άσκησης είναι η σωστή μέθοδος για την απώλεια σωματικού βάρους και λίπους.

Για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που στοχεύουν στη διατήρηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους, απαιτείται μια διατροφή εξατομικευμένη, χωρίς στερήσεις, προσαρμοσμένη στον τρόπο ζωής κάθε ατόμου και στις διατροφικές του συνήθειες. Μια διατροφή με ποικιλία τροφών, ώστε να μην είναι μονότονη και κουραστική, αλλά ευχάριστη, που ταυτόχρονα καλύπτει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου σε μακροθρεπτικά (πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, λίπη) και μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία), σύμφωνα πάντα και με τις απαιτήσεις της υγείας του.

Ο σχεδιασμός του διαιτολογίου γίνεται σύμφωνα με το Μεσογειακό Μοντέλο Διατροφής, καθώς πλήθος μελετών έχουν δείξει ότι είναι αυτο που προάγει την υγεία και τη μακροζωία και προλαμβάνει την εμφάνιση πληθώρας νοσημάτων.

Έτσι λοιπόν, επιλέγουμε εύκολη διατροφή, για εύκολη εφαρμογή καθώς :

  • Γίνεται εκμάθηση εναλλακτικών μεθόδων καθορισμού την ποσότητας των τροφών που καταναλώνονται, χωρίς απαραιτήτως τη χρήση ζυγαριάς για το ζύγισμα της ποσότητας των γευμάτων.

  • Η διατροφή περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και προτάσεις για εύκολες, γευστικές συνταγές, ώστε η διαδικασία να είναι ευχάριστη και διασκεδαστική, έχοντας πάντα γνώμονα και το χρόνο που διατίθεται για το μαγείρεμα.

  • Λαμβάνονται υπόψη οι διατροφικές συνήθειες όλης της οικογένειας, ώστε ο σχεδιασμός των γευμάτων να γίνεται, όσο δύναται, σύμφωνα με τα φαγητά που μαγειρεύονται γι’αυτή, προσαρμοσμένα όμως στο διατροφικό πρόγραμμα του ατόμου που στόχο έχει την απώλεια βάρους.

  • Η διατροφή προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του καθενός, χωρίς να στερείται τις εξόδους και τα γεύματα εκτός σπιτιού.

  • Υπάρχει συνεχής παρακολούθηση, υποστήριξη και επιστημονικά υπεύθυνη προσέγγιση στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που μπορεί κάποιος να έχει στην προσπάθεια του να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες.

    Η επιμονή και η προσήλωση στο στόχο είναι σημαντικά στοιχεία για την καλή πορεία της δίαιτας. Η απώλεια βάρους είναι δυνατή και μαζί της φέρνει καλύτερη υγεία, αυτοπεποίθηση και ευεξία!
  •