ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ

Ονομάζομαι Μαστορή Χριστίνα και είμαι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Master of Public Health).

Απασχολήθηκα για έξι χρόνια στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Θεσσαλονίκης και συμμετείχα στην οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων διατροφικής παρέμβασης σε μαθήτες σχολείων του Νομού Θεσσαλονίκης στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής και Προαγωγής Υγείας παιδιών και εφήβων.

Είμαι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ), της Εταιρείας Δημόσιας Υγείας (ΕΔΥΠΥ) και της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN).

Έχω ολοκληρώσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολουθώ συστηματικά συνέδρια στο χώρο της διατροφής και της υγείας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχω δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή περιοδικά, καθώς και ανακοινώσεις ερευνητικών εργασιών. Κατά καιρούς συμμετέχω ως ομιλίτρια σε διάφορες εκδηλώσεις με θέμα τη διατροφή, αλλά και σε επιμορφωτικές εκδηλώσεις σχολείων και παιδικών σταθμών με κύριο θέμα την παιδική διατροφή.

Από δεκαετίας παρέχω τις υπηρεσίες μου στο χώρο της διατροφής δίνοντας έμφαση κυρίως στη διατροφική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων όπως παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, παθήσεις του πεπτικού συστήματος, τροφικές δυσανεξίες/αλλεργίες, νεοπλασίες, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η ενασχόλησή μου με θέματα παιδικής και εφηβικής διατροφής που αφορούν τροφικές αλλεργίες και δυσανεξίες, παχυσαρκία παιδιών και εφήβων, εντερική διατροφή, ανεπαρκής ανάπτυξης, διαβήτης νεανικού τύπου. Σήμερα διατηρώ διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή της Καλαμαριάς, σε ανανεωμένο χώρο συστεγασμένων ιατρείων, στοχεύοντας στην εξατομικευμένη διατροφική αντιμετώπιση φυσιολογικών και παθολογικών καταστάσεων.

Από το 2018 είμαι επιστημονικός συνεργάτης στο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, στο Ιατρείο για τα Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ) και Κοιλιοκάκης.